Rijk van Nijmegen

Dagtocht "In je Nopjes"

Afdeling:

Rijk van Nijmegen

Datum:

13-06-2020


Kosten:

€ nnb

Kosten lid:

€ 75,50

Locatie:


Een heerlijke lange dag lang tuinen kijken!
We gaan naar 4 locaties en beginnen bij De Roode Hoeve. Na een welkom in de stijlvol ingerichte Tuynkamer gaan we de tuin rondom deze boerderij bekijken. Er zijn heel veel rozen te zien en vooral de ramblers zullen weer uitbundig in lange slierten overal overheen groeien en vol zitten met bloemen. Er is een boomgaard, er zijn borders op kleur en er is een pluktuin (maar alleen voor eigen gebruik). In de Achtersael is heel veel brocante, serviesgoed, glas en zilverwerk te koop. Bent u hierin geinteresseerd, neem dan voldoende contanten mee want pinnen is niet mogelijk. 

Vervolgens gaan we naar de tuin van Geke Rook. Deze ligt nabij het natuurpark De Weerribben en De Wieden wat je vanaf diverse plekken in de tuin kunt zien. De tuin is omsloten door een stenen muur daar waar hij tegen een leemrug, daterend uit de ijstijd, aanligt. De borders én de groentetuin zijn op kleur aangelegd. De beplanting is speels samengesteld met heesters en vaste planten aangevuld met eenjarigen.

De Lancaster Garden is modern van opzet met lange, strakke lijnen gevormd door hagen en paden. In de plantvakken staan grote groepen vaste planten wat voor rust zorgt. 

Siergrassen staan momenteel volop in de belangstelling en horen nu gewoon bij de beplanting. Bij Flevo Siergras kweken ze siergrassen en bamboe. We kunnen hier ideeën opdoen voor de toepassing in de voorbeeldtuinen  en het plantmateriaal is hier te koop.

Meer info:

De touringcar haalt de deelnemers om 8.30 uur op bij de carpoolplaats Planken Wambuis aan de Amsterdamseweg in Arnhem.
A50 richting Utrecht.
Bij Grijsoord neem de A12 richting Utrecht/Den Haag
Neem afslag 25 Oosterbeek naar A224 richting Oosterbeek/Wolfheze/Ede-Oost.
Sla linksaf naar de Verlengde Amsterdamse weg. Zodra u over de snelweg heen bent ligt de carpoolstrook aan de rechterkant.