Lezing/praktijk Permacultuur, zaterdag 30 april 2022

Leurseweg 10
6601 ZZ Leur/Wijchen

Lezing/praktijkbezoek Permacultuur, zaterdag 30 april 2022

Permacultuur is een natuurlijk systeem waarin alles een functie heeft en niets wordt verspild. Het doel van permacultuur is o.a. om de mens op een duurzame manier te voorzien van voedsel. Het is een niet-verspillende, gesloten kringloopsysteem, zoals we dat in de natuur zien. Op deze wijze wordt een rijk bodemleven gecreëerd, met meer oogst, biologische gewassen die vrij zijn van pesticiden, en een natuurlijke manier van omgaan met planten, dieren en mensen.

Permacultuur kent drie eenvoudige, ethische uitgangspunten:
    . de zorg voor de aarde
    . de zorg voor de mens
    . het delen van overvloed
Deze 3 uitgangspunten worden bij uitstek toegepast in de permacultuurtuin bij Woonzorgboerderij de Hagert in Leur.

Op zaterdagochtend 30 april zal Bernadette Baaijens van de Hagert een lezing verzorgen over  permacultuur, waarna we ook in de tuin zelf gaan kijken hoe een en ander in de praktijk werkt.

Meer info:

Datum/tijd    : zaterdag 30 april 2022, aanvang 10.00 uur tot ca. 12.00 uur
Locatie          : Woonzorgboerderij De Hagert, Leurseweg 10, 6601 ZZ Leur/Wijchen
Prijs                : gratis voor leden van Groei & Bloei, IVN en Klimop en/of een huisgenoot, niet-leden € 5,00 p.p.
Aanmelden    : verplicht, vóór 1 april 2022, via info@nijmegen.groei.nl