Tuinclub "De Zaailingen"

Deze tuinclub bestaat uit 10 mensen, voornamelijk dames maar er is ook 1 heer bij.

Wij komen 1 keer in de maand  op zaterdagochtend bij elkaar. We proberen de bijeenkomsten niet al te lang te laten duren, zo'n  2 a 3 uur omdat iedereen altijd nog heel veel meer te doen heeft.

Tuinclub De Zaailingen heeft 2008 afgesloten met het maken van een heel aparte kerstversiering. In 2008 hebben we met elkaar weer een aantal leuke tuinen en kwekerijen bekeken zoals: éénjarigen bij Dicky Schipper in Maurik, de Millingerwaard, Heleno kruidentuin, en een paddestoelenexcursie om er maar een paar te noemen.

Voor 2009 hebben we inmiddels ook een leuk programma met maandelijkse activiteiten voornamelijk op zaterdagochtend.

We hebben nog plaats voor nieuwe leden. Als u geïnteresseerd ben, informeer dan eens bij Gerda (gerdafaaij(at)chello.nl)

Hieronder enkele activiteiten in beeld:

Zaterdag 31 mei werden de Helenotuinen in Ven-Zelderheide bezocht. De eigenaresse gaf een gedegen rondleiding waarbij we ook van allerlei planten konden proeven en na afloop kregen we nog een kopje kruiden thee van kruiden die ze tijdens de rondleiding had geplukt.

Als je zo dichtbij bent ga je natuurlijk en passant even bij De Rhulenhof langs, op steenworp afstand.

Na een zonovergoten dag tuinen kijken, genieten op het terras bij de fonteinen.

Iets lekkers voor de vogels:

Kronenburgerpark in Nijmegen . (07.10.2006)

Natuur om de hoek en Marianne Claus, lid van onze tuinclub en tevens IVN-gids gaf nadere toelichting bij dit bezoek.

We maken een kerststuk:

Bloemendingetjes