Foto's

Open Dag 2011

Op 3 september 2011 vond de Open Dag plaats op wijngaard 'De Plack'.
Traditiegetrouw wordt op de Open Dag het nieuwe jaarprogramma gepresenteerd dat gelijk loopt met een schooljaar.
Het thema voor het seizoen 2011-2012 is 'KLEUR...DAAR KUN JE WAT MEE'.
Dit thema was tijdens de Open Dag duidelijk terug te vinden.

Een blauwe lucht met een gele bal, kleurende druiven aan de wijnranken, een kleurenanaliste, fleurige voorbeeldstukken van de workshops bloemschikken van het komende seizoen, en een ruime keus in bloembollen

Van het komend jaarprogramma liet Hetty zien wat er in de cursus lassen/metaalbewerken kan worden gemaakt, bloemschiksters toonden hun kunnen, informeerde Peter over de cursus vogels herkennen.
Er was verkoop van keramiek, 2-hands tuinspullen, honing en vogelhuisjes.
Men kon geïnformeerd worden over groene daken, vergeten groente, het tuinontwerp van Vincent voor de Floriade, de teelt van wijndruiven, Groei & Bloei in het algemeen en Martien gaf raad bij tuinproblemen.

Lineke Schoemakers had zevenbladsoep gemaakt die zeer in de smaak viel.
Bovendien los je daar meteen het probleem met dit welig tierende (on)kruid op.
Op de site www.geneeskruid.nl leest u alles over haar praktijk voor natuurgeneeskunde en hier onder alvast het recept van bovengenoemde soep.

zevenblad
ui
kruidenroomkaas
aardappel
bouillonpasta (herbamare vogel) of kruidenbouillonblokje 
roomboter
peper
 
Pluk een vergiet vol jonge takjes zevenblad; de stelen moeten soepel aanvoelen en het blad moet er fris groen uit zien. Snijd de ui fijn en fruit in een beetje roomboter. Voeg de in kleine blokjes gesneden aardappel toe en fruit even mee. Voeg water toe tot het aardappel-uimengsel onder staat en laat dit 5 minuten koken. Voeg de fijn gesneden zevenblad toe en laat meekoken. Bouillonpasta of blokje, kruidenroomkaas en extra water toevoegen. Mix de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met zwarte peper (en meer water, meer bouillion, meer roomkaas).

 

Opendag 2011

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915