Activiteiten & Actueel
Open tuinen in Molenhoek, Heumen,Malden en Overasselt

Open op zondag 16 juni

"Jardin de Louise", Middelweg 12a , 6584 AH Molenhoek
"De Stadskruidentuin", Rijkweg 232, 6582 AB Heumen
Tuin van Jan Paul en Terrence Bevoort, Rijksweg 207, 6581 EK Malden
"Panta Rhei,  Schappelveld 20, 6611 DB Overasselt

Open op zaterdag 15 en zondag 16 juni:

 Tuin van Jan-Jaap en Froukje Hillen-Idzerda Randwijksingel 38, 6581 CG Malden

"Jardin de Louise", George Wullems
Middelweg 12 a  6584 AH Molenhoek

Een tuin van 4800 m2 die is aangelegd in de jaren 80 op een toen braakliggend maisveld. Er zijn tuinkamers in allerlei kleuren. De verschillende tuindelen worden van elkaar gescheiden door beukenhagen of buxushaagjes. Engelse tuinen dienden als inspiratie.
Andere noemenswaardige elementen zijn: een verzonken Oosterse tuin; een boomgaard met kippen en schapen; buxusvormen en hagen in de tuinkamers; een ruim gazon met strakke vijvers en stamrozen; een lange pergola met een overdaad aan witte rozen; veel vaste planten en bijzondere bomen; Fuchsia`s en de kas met cactussen.

 Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.

"De Stadskruidentuin"
Rijksweg 232, 6582 AB Heumen

"De Stadskruidentuin" Nijmegen, van Maartje Gruter,  heeft sinds 2 jaar ook een plek op Landgoed Bergzicht, een oude brouwerij in Heumen.

De kruidentuin is aangelegd in 4 vakken. Daarnaast is de oude kas ingericht met kruiden en bloemen. De tuin is klassiek aangelegd met bogen, hagen, mooie bomen en zitjes. 
Er zal uitleg worden gegeven over de groeiwijze, achtergrond, geneeskracht en toepassing. Bovendien zal er getoond worden welke producten zoal kunnen worden gemaakt met kruiden. 
En natuurlijk kunt u genieten van een kopje kruidenthee.

Ruik, proef en verwonder! Meer info op www.stadskruidentuin.nl

De tuin van Jan Paul en Terrence Bevoort
Rijksweg 207, 6581 EK Malden

Met veel compost, mest, water, liefde en geduld is de verwaarloosde tuin van 750 m2 omgetoverd tot een heerlijke plek waar kleuren en geuren de boventoon voeren. 
In de borders groeien rozen, vaste planten en kruiden door elkaar heen. Een met rozen begroeide pergola zorgt voor hoogte, het omliggende landschap kadert de tuin in. 
In het atelier zijn edelsteensieraden van Terrence te bewonderen. 

'Panta Rhei', Gerard Hemme en Thea Peters
Schappeveld 20  6611 DB Overasselt

Tuin van 200 m² ingericht als Engelse cottagetuin met een grote variatie aan bijzondere vaste planten en meer dan 25 verschillende rozen. Er zijn 1 grote en 2 kleine vijvers die kikkers en vogels aantrekken. De decoratieve elementen zoals beelden, glas-in-lood objecten en Tiffany ramen maken de tuin compleet.

 

 

De tuin van Jan-Jaap en Froukje
Randwijksingel 38 6581 CG Malden

Dit is een bostuin met heide, ronde stapstenen, een beuk, 2 ceders, 2 verschillende krentenboompjes, enz.
De zijtuin is een natuurtuin met beukenhagen. In het midden staat een sterappel daaronder plantjes meegebracht van vakanties.
De achtertuin is een symmetrische tuin met in het midden o.a. winterheide, veel bodembedekkers, Azalea's, een mispel en een vijg. 
Het is een rustgevende tuin die door snoeiafval e.d. ook voedsel en bescherming geeft aan egels, hazelwormen, vlinders enz. 
Met mooi weer worden er tekeningen tentoongesteld. 
De tuin is rolstoeltoegankelijk

meer
17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915