Groentips & Groeninfo
JACHTSLOT MOOKERHEIDE

Er wordt hard gewerkt om het landgoed rondom Jachtslot Mookerheide weer in oude glorie te herstellen. De restauratie van de kassen is inmiddels voltooid.

Langzaamaan is begonnen het in cultuur brengen van de grond rondom het Jachtslot. De meningen en wensen van omwonenden en belangstellenden werden geïnventariseerd en, waar mogelijk, meegenomen in de uitvoering.
Er wordt een siertuin aangelegd waar in het heerlijk genieten en beleven zal zijn. Er komt een orangerie in de kas en er zal een moestuin met groenten, kruiden, fruit en snijbloemen worden gerealiseerd. De bedoeling is om de oogstproducten en de verwerkte artikelen zoals chutney, jam e.d. te gaan verkopen in een landwinkel met als doel zichzelf te kunnen bedruipen door deze inkomsten.

De onderhoudswerkzaamheden in de tuin zullen worden uitgevoerd door een aantal instanties met bijv. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor mensen die een tijdje op therapeutische basis aan de slag gaan.

Men is nog op zoek naar planten en spullen.
* Orangerieplanten
* Agapanthus
* Vijgen en kweeperen
* vaste planten (liefst voorzien van (cultivarnaam)
* gereedschappen en (kleine) machines
N.B. géén plastic potjes, die worden gratis door een groothandel geleverd

Op donderdag 5 oktober zal de G & B afdeling Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal een lezing organiseren over de tuin bij dit landgoed gevolgd door een excursie ter plekke op zondag 15 oktober.

 

 

 

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….