Rijk van Nijmegen

Cursus Vogels leren (her)kennen, start donderdag 5 maart 2020

In de winter zullen veel mensen vogels voeren in voederhuisjes, met pindakaaspotten en vetbollen. We vinden het belangrijk dat er veel vogels zijn, en we hebben ze graag in de tuin.

Als we in de tuin zijn of in het bos wandelen horen we tal van vogels, maar welke vogel horen we daar nou zingen? Als er blad aan de bomen zit kun je vaak alleen aan het geluid bepalen welke vogel daar zit.
Belangrijk dus om die geluiden te leren herkennen.

Peter Egelmeers is een groot vogelkenner en hij gaat dit voorjaar weer een korte cursus geven om vogels te leren (her)kennen. Om zo veel mogelijk verschillende vogels te kunnen horen en/of zien, zal er op diverse locaties “gevogeld” worden, want in de stad leven andere vogels dan in een weide- of bosgebied.
De eerste keer komt de groep bij elkaar bij het treinstation aan de Lindenlaan in Molenhoek. De volgende plaatsen worden in overleg met de groep bepaald.

Het is handig om zelf een verrekijker mee te nemen. Denk ook aan geschikte kleding en schoenen.

Datum/tijd:    donderdagochtenden 5 en 19 maart  en 2, 16 en  23 april van 9.30 uur tot ca 11.30 uur.
Locatie:          5 maart: Treinstation Molenhoek, ingang parkeerterrein is ca. 50 m. voorbij de ingang. Verdere locaties in overleg.
Prijs:              € 25,00 voor leden van Groei & Bloei en IVN, € 31,50 voor niet-leden
Code:             248
Aanmelden:   Uiterlijk 15 februari via info@nijmegen.groei.nl