Planten ruilochtenden 2022

Plantenruilochtenden: schoonheid en plezier te geef!

Een succesnummer van onze afdeling vormen de ruilochtenden, 5 à 6 keer per jaar.
Ruilen dekt niet helemaal de lading: er is inbreng, meestal erg veel. Elke tuinier met ervaring heeft planten over. Regelmatig deel je stevige groeiers, sommige planten hebben zich net te veel uitgezaaid (akeleien, cyclamen, hibiscus, noem maar op), er zijn veel redenen waarom iemand overschot heeft. En de zaaiers onder ons hebben altijd te veel! En zeker bij wat meer bijzondere planten doet het tuiniershart pijn om ze weg te gooien.
Dan heb je de beginnende tuinier die veel planten kan gebruiken. Extra welkom zijn deze mensen! Maar ook doorgewinterde tuinliefhebbers botsen soms op bijzondere planten… of net die zaailing die je nog kon gebruiken!
Met respect voor ieders wensen verwisselen de planten van eigenaar. Vis je achter het net? In overleg is er vaak nog wat te scoren.. .
Veel tuinkennis wordt overgedragen, namen, hoogte, kleur, bloeitijden…. En het is zóóó gezellig!
Heel prettig is het als de aanbieders hun planten voorzien van een naametiket!
We nodigen je weer uit op de plantenruilochtenden! Aanmelden hoeft niet.

Datum        : 28 mei 2022, alleen voor G&B leden
Tijd             : 10.00 uur koffie, 10.30 uur starten de gevers met het verhaal van hun aanbod, waarna de planten van tuin wisselen.
Plaats         : Vossenkuil 2, 6551DP Weurt

Datum        : 24 september 2022, alleen voor G&B leden
Plaats         : Klappijenpad 2, 6571 BB Berg en Dal

Datum        : 29 oktober 2022, alleen voor G&B leden
Plaats         : Abeelstraat 18, 6523 JB Nijmegen

Graag wijzen we op de dan geldende RIVM maatregelen ivm Corona.