Op zaterdag 14 januari gaat Willem van der Leij, onze oud-voorzitter, een lezing houden over NAKtuinbouw. De NAK staat voor Stichting Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw.
Een superinteressante lezing over wat er allemaal áchter de schermen gebeurt voordat een boom, plant, groente of fruit in de winkel te koop is.
Na deze lezing nodigen wij u heel graag uit voor een nieuwjaarsborrel. We heffen het glas op een goed nieuwjaar en kunnen gezellig met elkaar bijpraten.
Lezing NAKtuinbouw
Plantenpaspoorten, quarantaine organisme, Xylella besmetting, bacterievuur, zaadinzameling, import en exporteisen, kwekersrecht, EPPO etc. Allerlei aspecten binnen de teelt van bomen, heesters, vaste planten, kamerplanten, groente en fruit die van belang zijn voor de telers, handel en de consument.
NAKtuinbouw bewaakt en bevordert de kwaliteit van deze producten, processen en ketens in de tuinbouw. De focus ligt op teeltmateriaal (zaaizaad- plantmateriaal). NAKtuinbouw is een Zelfstandig Bestuursorgaan en staat onder toezicht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
Tijdens deze lezing zal ingegaan worden op de rol van NAKtuinbouw en de keurmeester. Wat doet de keurmeester bij bedrijven en wat zijn de bevoegdheden?  Welke ziektes en plagen komt hij tegen? Waarvoor dienen plantenpaspoorten? Wat zijn export- en importeisen?
Kom naar deze lezing en maak kennis met deze mooie organisatie waar je direct of indirect vaak mee te maken hebt.
Datum        : zaterdag 14 januari 2023
Tijd        : 14.00 uur inloop met koffie en gebak
          14.30 uur lezing Naktuinbouw door Willem van der Leij
    16.00 uur nieuwjaarsborrel