Beuningen, tuin “Het Hof van Marie”

open op zondag van 11.00 – 16.00 uur

Het Hof van Marie is gesitueerd in een voormalige boomgaard.
Veel verschillende soorten planten is het kenmerk van deze levendige tuin met gevarieerde, kleurrijke, goed onderhouden borders met rondom grint- en schorspaden.
Een grindpad van 7 meter is de as van de tuin, de erfgrootte is 3.000 vierkante meter. Mooie doorkijkjes met her en der verspreid staande zitjes om even te relaxen en al het mooie binnen te laten komen!
Zowel voor als achter siert een glasheldere vijver de tuin. Een goed onderhouden biologische groentetuin is te bezichtigen achter op het erf!
De tuin is door de eigenaars, Ben en Yvonne, zelf aangelegd.

Geen gebruik van toilet mogelijk. Niet rolstoel vriendelijk.

Wij vragen voor entree een vrijwillige bijdrage voor ons goede doel de stamceldonorbank.
Koffie en thee is te koop voor € 1,50 en ook deze opbrengst is voor het hierboven genoemde goede doel.

Adres: Hosterdstraat 9, 6641 KB Beuningen

Beuningen, Tuin van Anneleen Verhaegen

open op zondag

Een tuin van 650 m² met niveauverschil omdat de achter- en zijkant aan het water grenst.
Vanaf februari tot november is er een telkens wisselend beeld. De voortuin is vooral wit-blauw, de westelijke zijtuin wordt gedomineerd door witbloeiende planten, de oostelijke zijtuin, aan het water, is schaduwrijk.
Overal in de tuin staan (fruit) bomen en struiken, veel rozen, vaste planten en bollen. De boventuin bestaat uit een warme kleuren border die oplicht in de avondzon en een koele kleuren border die de morgenzon vangt. Een pottenborder breekt het terras. Ook is er een plekje gereserveerd  voor een klein kasje waarin bijzondere tomaten.  Via een terras kan langs het water gelopen worden waar het groentetuintje is .

Entree gratis
Toiletgebruik is mogelijk
De tuin is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk

Adres: De Balmerd 60, 6641 LD Beuningen