Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Tuin Berg en Dal, Shakti Bloemenmala

Open zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00-17.00 uur

Wees welkom en maak kennis met verse bloemenmala’s (een krans of slinger van verse bloemen met verschillende technieken aan een draad geregen).
Onze sfeervolle en afwisselende bloementuin op het zuiden gelegen heeft een afmeting van 9,5 bij 14,5 meter met een terras eraan vast.
Er is een groot scala aan bloeiende planten te zien, waar veel bijen en vlinders op af komen. De Trompetbloem, Blauwe Regen en Druif groeien weelderig over de verschillende pergola’s. Ze geven prettige schaduwplekjes en worden omgeven door diverse rozen. Planten zoals de Paddenlelie, Mahoniastruik, Japanse esdoorn, Vingerplant, Bamboe en Varens roepen deels een Oosterse sfeer op.
Er zijn verschillende zithoekjes met mooi zicht op de tuin. Het veelvuldig gebruik van boomschors zorgt voor een goed leefklimaat ook voor vogels en insecten.

Er is tevens een kleine verkoop van plantjes en voor € 1,50 is er kruidenthee met een bio-snackje. De tuin is rolstoeltoegankelijk.

Tijdens deze dagen zal er “live” muziek van Jos Koning en Leo de Kruis te horen zijn (www.gottfolk.nl).

Adres: Tonny Bol, Bisschop Hamerlaan 29, Berg en Dal
website:
www.shaktibloemenmala.nl

Tuin Groesbeek, Elisia Hubers

Open zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00 – 17.00 uur

Gelegen in het heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt deze tuin van 3.000 m2 met weidse uitzichten.

Twee-en-twintig jaar geleden is de tuin ontstaan uit een overwoekerde kerstbomenbos.
De basis vormt de siertuin, gebaseerd op de Engelse landschapstuin. Hier omheen ligt een renaissance-tuin, een moestuin, een oosters hoekje, een vijver en twee mediterrane terrassen.
De andere helft van de tuin wordt gevormd door een natuurtuin met slingerende paadjes, waar vogels, muizen, vlinders, sprinkhanen en andere insecten en soms eekhoorns, hazen en konijnen zich thuis voelen. Dit jaar broedt een Buizerd in één van de overgebleven hoge kerstbomen en eerder broedde er een Sperwer en een Nijlgans.

Tijdens de open tuindagen kunt u naast een (gratis) bezoek van de tuin en het uitzicht ook genieten van koffie, thee of fris en/of heerlijke homemade Engelse flapjack en shortcake (tegen betaling).

Naast het Landelijke Opentuinen-weekend van Groei & Bloei is de tuin geopend op (telefonische) afspraak tegen kleine betaling (06-12145428).

Adres: Elisia Hubers, Wylerbaan 9, Groesbeek 

Tuin Mook, “Zelfgeplukt” op landgoed Mookerheide

Open zaterdag 15  juni van 11.00-16.00 uur

Op ongeveer 10 minuten rijden van Nijmegen vind je landgoed Mookerheide. Het Jugendstil Jachtslot Mookerheide is pas gerestaureerd en de horeca is weer geopend. Naast het jachtslot liggen de historische kassen en tuinen waar Zelfgeplukt is gevestigd. Zelfgeplukt teelt op natuurvriendelijke wijze snijbloemen mee met de seizoenen.
Tegen betaling mag je de bloemen zelf plukken.
Elke keer als je komt is het aanbod weer een beetje anders.
Natuurmonumenten teelt met vrijwilligers groenten in de tuin en zij verzorgen de muren met leifruit.

Vanaf het landgoed wandel je zo natuurgebied Mookerheide in.

Open voor bezoek en voor plukken van mei tot en met oktober: elke vrijdagmiddag van 13:00-16:00 uur en zaterdag van 11:00-16:00 uur.
Ook voor boeketten op bestelling.
Kijk wel altijd van te voren even op de website voor de zekerheid.

Er is een kleinschalige verkoop van eigen bloemenplantjes en zaden.

Adres: Doris Nielen, Heumensebaan 2, Molenhoek
website: www.zelfgeplukt.nl