Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Overasselt, tuin van Jos en Ans Jacobs

Open: zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 11.00 – 17.00 uur
En verder op de zondagen: 10 juli, 24 juli, 21 augustus en 25 september 2022

In mei 2015 zijn we begonnen met het aanleggen van de tuin (circa 3500 m2). In het midden is een groot grasveld gecreëerd met daarnaast een lange vijver, verhoogde plantenbakken en een grote volière. Om het grasveld staan 350 verschillende soorten vaste planten, siergrassen en rozenstruiken.

Ons enthousiasme voor het tuinieren willen we graag aan je overbrengen. Elke zaterdag ben je welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze dagen heb je tevens de mogelijkheid om planten voor je eigen tuin te kopen. De tuin is toegankelijk voor iedereen.

Ben je benieuwd geworden naar onze tuin en wil je ook gezellig mee komen genieten, dan ben je natuurlijk van harte welkom en vinden wij het gezellig als je komt!
De koffie/thee staat voor je klaar.

Adres: Worsumseweg 16A, 6611 KT Overasselt

Overasselt, tuin “Panta Rhei”

Open: zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 11.00-17.00 uur.

Wij genieten volop van onze tuin, net als de vogels, kikkers, vlinders , bijen etc. Alles is in beweging, alles stroomt: “Panta Rhei” vonden wij een toepasselijke naam voor ons klein paradijsje.

De tuin bevindt zich aan 3 zijden van onze half-vrijstaande woning. Er is een voortuin van 30 m2 en een achtertuin van 160 m2. Er zijn meerdere zitjes, waar je heerlijk kan vertoeven.
We proberen variatie aan te brengen met decoratieve elementen zoals beelden en eigen glas-in-lood en Tiffany-werken. 
Sinds vorig jaar is er een heerlijke loungeplek bij: een buitenverblijf met natuurlijk ramen van glas-in-lood/Tiffany. 

Onze tuin ademt een Engelse sfeer uit met veel rozen (meer dan 40 verschillende). Die sfeer komt o.a. terug in het portiekje bij de ingang, waarvoor we ons hebben laten inspireren tijdens 1 van onze vakanties in Engeland. 
Zowel in de voor- als achtertuin hebben we een vijver, een brede variatie van (diverse bijzondere) vaste planten en ook ontbreken bomen niet, bijvoorbeeld de Judasboom en een sierappel. 
In ieder jaargetijde bloeien er planten. 

Adres: Thea Peters en Gerard Hemme, Schappeveld 20, 6611 DB Overasselt

Balgoy, Tuin De Holtstehoek 

Open: zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 10.00 – 16.30 uur

Naast onze oude boerderij en hooiberg hebben wij ons eigen plekje gemaakt. Er is een wandelboomgaard en een ontdekkings-/belevingsplek met een Pad der Wijsheid. Een groot stuk weiland is vanaf 2009 beplant met fruitbomen en er is een heg gekomen rond het perceel. In de loop der tijd is de tuin met diverse spullen versierd. Er is wat kunst en overal is wat te zien. Een gevlochten heg staat er ook en er is een kleine vijver. Onze tuin is nooit af, morgen kan ie weer anders zijn.
Vanaf 2012 hebben we een B&B .
Er zijn goede toiletten beschikbaar en er is een terras . 

Adres: Rudie en Yvon van Haren, Houtsestraat 12, 6613 AC Balgoy, www.bbbalgoy.nl  

Hernen, tuin Hans en Hennie van Kerkhof

Open:  zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 11.00 – 17.00 uur

De tuin is een verzameling planten rondom de woning. De oppervlakte is ongeveer  350 m², dus niet groot.  Maar met onze hobby kleindieren (kippen) erbij maakt het dit alles bij elkaar tot een aardig geheel.

Rolstoeltoegankelijk, gebruik van toilet mogelijk.
We verkopen planten in pot, zoals pioenrozen, Hemerocallis en Irissen in diverse soorten.
Er wordt (gratis) koffie en thee geschonken.

Adres: Hoveniersbedrijf de Meulenhof, De Dreef 1, 6616 AX , www.demeulenhof.nl

Leur, De Heerlijkheid Leur

Open: zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 11.00-17.00 uur

De tuin bestaat uit een, aan twee kanten ommuurde, historische tuin die in vroegere tijden heeft gefunctioneerd als de moestuin van Huis te Leur. De huidige tuin, die een halve hectare beslaat, bevat een lindenberceau, een historische druivenkas, een door lavendel en rozenperken omgeven hoofdlaan, gemengde bloemenperken, en verschillende fruitbomen.

In de tuin bevindt zich een, in historische structuur opgetrokken, tuinhuis waar thee en koffie geschonken zal worden en waar een wc aanwezig is. De tuin is rolstoeltoegankelijk.

Adres: Familie van Verschuer, Van Balverenlaan 8, 6615 AH Leur, www.heerlijkheidleur.nl

Dreumel, ‘Nieuw Robbekampen' 

Open:  zaterdag en zondag 18 en 19 juni van 11.00-17.00 uur

De tuin “Nieuw Robbekampen” is een Landschapstuin van ca. 1,5 hectare.
In deze tuin staan veel bijzondere bomen en struiken. Ook is er een grote verscheidenheid aan vaste planten en bodembedekkers.
Elk jaar worden er nog een aantal soorten eenjarigen aangeplant.
Lopend over graspaden kun je alles goed bekijken.
Op onze website www.robbekampen.nl vind je meer informatie.

Entree € 3,00 p.p. inclusief koffie/thee. 
Opbrengst is voor de Stichting Moeder en Kind in Cape Maclear .
De tuin is niet rolstoelvriendelijk.

Adres: Elly en Jan van Egmond, Rooysestraat 49, 6621 AJ Dreumel

Altforst, Tuin van Chris Janssen Steenberg

Open: zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 11.00-17.00 uur
De eigenaar heeft de tuin rond de eeuwwisseling aangelegd rondom een door hemzelf ontworpen huis. Menig tuinontwerp in onder andere Maas en Waal is door hem ontworpen.
Tuin en huis zijn geïnspireerd op de boerderij van zijn ouders die voorheen op deze plek stond. Uitsparingen in de hagen betrekken het open weidelandschap bij de tuin. Door diverse verrassende ontwerpingrepen lijkt de tuin, met een oppervlakte van 745 m2, veel ruimer.
Vormsnoei, symmetrie en hagen, die de zichtlijnen vormen, gecombineerd met een weelderige, losse beplanting in rustige kleuren, maken de tuin het hele jaar door mooi.

Adres: De Legt 9, 6628 AS Altforst