Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Tuin Overasselt, Jos en Ans Jacobs

Open zaterdag 17 en zondag 18 juni Tevens open iedere zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur én zondag 9 juli en 3 september van 10.00 – 16.00 uur

In mei 2015 zijn we begonnen met het aanleggen van de tuin (circa 3.500 m2). In het midden is een groot grasveld gecreëerd met een daarnaast een lange vijver, verhoogde plantenbakken en een grote volière. Om het grasveld staan 350 verschillende soorten vaste planten, siergrassen en rozenstruiken.

Ons enthousiasme voor het tuinieren willen we graag aan u overbrengen. De koffie/thee staat voor u klaar. Tijdens alle open-dagen heeft u de mogelijkheid om planten voor uw eigen tuin te kopen. De tuin is toegankelijk voor iedereen.

Bent u benieuwd geworden naar onze tuin en wilt u ook gezellig mee komen genieten, dan bent u natuurlijk van harte welkom en wij vinden het gezellig als u komt!

Adres: Jos en Ans Jacobs, Worsumseweg 16A, Overasselt

Tuin Overasselt,“Panta Rhei”

Open zaterdag 17 juni
Wij genieten volop van onze tuin, net als de vogels, kikkers, vlinders, bijen etc. Alles is in beweging, alles stroomt: “Panta Rhei” vonden wij een toepasselijke naam voor ons klein paradijsje.
De tuin bevindt zich aan 3 zijden van onze half-vrijstaande woning.
Er is een voortuin van 30 m2 en een achtertuin van 160 m2. Er zijn meerdere zitjes, waar je heerlijk kunt vertoeven.
We proberen variatie aan te brengen met decoratieve elementen, zoals beelden en eigen glas-in-lood en Tiffany-werken.

Onze tuin ademt een Engelse sfeer uit met veel rozen (meer dan 40 verschillende). Die sfeer komt o.a. terug in het portiekje bij de ingang, waarbij we ons hebben laten inspireren tijdens één van onze vakanties in Engeland. In de voor- en achtertuin hebben we een vijver, een brede variatie van (diverse bijzondere) vaste planten en ook ontbreken bomen niet, bijvoorbeeld de Judasboom en een sierappel. In ieder jaargetijde bloeien er planten. 

Geniet van een kopje koffie/thee met iets lekkers in onze heerlijke loungeplek: een buitenverblijf met natuurlijk ramen van glas-in-lood/Tiffany. Iedereen is van harte welkom!
Adres: Thea Peters en Gerard Hemme, Schappeveld 20, Overasselt

Tuin Balgoy, “De Holtsehoek”

Open zaterdag 17 en zondag 18 juni van 10.00 – 16.00 uur

De tuin is vooral een hobby-boomgaard met daarin een pad door de tuin. Er is van alles te zien. Zo zijn er diverse oude landbouwvoorwerpen tot kunst verheven. Daarnaast vind je op de wandeling diverse spreuken op bordjes. Onderweg zie je de diverse fruitbomen, notenbomen en bessenstruiken, een maasheggenvlechtheg en een mini wijngaard. 

Er is een Jeu de Boules-baan en een schaakbord.  Sinds kort is er een kas met daarin een begin van opkweek van planten voor de aan te leggen moestuin. De naam van de buurtschap is : De Holtsehoek. 

Graag parkeren bij de inrit en bij de  hooiberg (daarachter is een ruime parkeerplaats). Er zijn toiletten aanwezig.  Op het  koffie- en theeterras onder de veranda kun je een consumptie nuttigen. 
Adres: Yvon en Rudie van Haren, Houtsestraat 12, Balgoy
website : De Holtsehoek - Bed en Breakfast Balgoy - Home

Tuin Leur, De Heerlijkheid

In tegenstelling wat in de flyer staat,

ALLEEN open zondag 18 juni

De tuin bestaat uit een, aan 2 kanten ommuurde, historische tuin die in vroegere tijden heeft gefunctioneerd als de moestuin van Huis te Leur.
De huidige tuin, die een halve hectare beslaat, bevat een lindenberceau, een historische druivenkas, een door lavendel en rozenperken omgeven hoofdlaan, gemengde bloemenperken en verschillende fruitbomen.

In de tuin bevindt zich een, in historische structuur opgetrokken, tuinhuis waar thee en koffie geschonken zal worden en waar een toilet aanwezig is.
De tuin is rolstoeltoegankelijk.
Adres: Familie van Verschuer, Van Balverenlaan 8, Leur www.heerlijkheidleur.nl

Tuin Dreumel, “ Nieuw Robbekampen”

Open zondag 18 juni

Deze tuin is ongeveer 15.000 m2 groot, in 2012 aangelegd in landschapsstijl, met 3 grote vijvers en organische plantstroken en -vakken.
De tuin is begaanbaar via brede graspaden. Naast vaste planten en veel bodembedekkers is er een grote collectie houtige gewassen waaronder een aantal zeldzame boomsoorten. Op de website vind je onder publicaties een 5-tal artikelen die geplaatst zijn in een landelijk bijenblad. Hier vind je veel informatie over de werkzaamheden in de tuin.

Ook is er een lijst van alle voorkomende planten in de tuin.
Voor andere “open tuindagen” zie onze website. Entree € 3,00 voor de Stichting Moeder en Kind, inclusief koffie/thee.
Er is een toilet aanwezig. Verder is er een klein assortiment planten te koop.
Adres: Elly en Jan van Egmond, Rooysestraat 49, Dreumel www.robbekampen.nl