Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Tuin Overasselt, Jos en Ans Jacobs

Open zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00-17.00 uur

Wij heten u graag welkom in onze tuin, waar wij steeds weer van kunnen genieten!

In de voortuin is een grote vijver te zien met daaromheen vaste planten. De voortuin leidt u door naar de zijkant van het huis, waar eind 2023 is begonnen met het aanleggen van een rotstuin.
Via de verschillende waterelementen wordt u geleid naar onze achtertuin.

In het midden is een groot grasveld gecreëerd, waar zowel vaste planten, siergrassen en rozenstruiken omheen staan.
Op dit moment zijn er ongeveer 500 verschillende soorten vaste planten te vinden in de tuin.
In de tuin is ook een plek gecreëerd voor de volière. Dit zorgt voor gezellige geluidjes.

Bent u benieuwd geworden naar onze tuin en wilt u gezellig mee komen genieten, dan bent u natuurlijk van harte welkom. Wij vinden het heel gezellig als u komt!

Adres: Jos en Ans Jacobs, Worsumseweg 16a, Overasselt

Tuin Overasselt,“Panta Rhei”

Open zaterdag 15 juni van 11.00-17.00 uur

Wij genieten volop van onze tuin, net als de vogels, kikkers, vlinders, bijen etc. Alles is in beweging, alles stroomt: “Panta Rhei” vonden wij daarom een toepasselijke naam voor ons klein paradijsje.
De tuin bevindt zich aan 3 zijden van onze half-vrijstaande woning. Er is een voortuin van 40 m2 en een achtertuin van 160 m2. Er zijn meerdere zitjes, waar je heerlijk kunt vertoeven.

Onze tuin ademt een Engelse sfeer uit met veel rozen (meer dan 40 verschillende). Die sfeer komt o.a. terug in het portiekje bij de ingang, waarbij we ons hebben laten inspireren tijdens één van onze vakanties in Engeland.

In de voor- en achtertuin hebben we een vijver. Er is een brede variatie van (diverse bijzondere) vaste planten en ook ontbreken bomen niet, zoals bijvoorbeeld een Judas- en een Zeven-zonenboom. In ieder jaargetijde bloeien er planten. Dat is de uitdaging.

We proberen variatie aan te brengen met decoratieve elementen, zoals beelden en eigen glas-in-lood en Tiffany-werken.

Geniet van een kopje koffie/thee met iets lekkers in onze heerlijke loungeplek: een buitenverblijf met natuurlijk ramen van glas-in-lood/Tiffany. En laat u verrassen over wat er mogelijk is bij het tuinieren; ook in een wat kleinere tuin. Iedereen is van harte welkom!

Adres: Thea Peters en Gerard Hemme, Schappeveld 20, Overasselt

Tuin Overasselt, “De Kievitshof”, Yolanda en Herman Effing

Open zaterdag 15 van 11.00-17.00 uur

Onze kleine tuin (8x10 meter) hebben we jaren geleden samen met een tuinarchitect ontworpen. De goede basis, de goede verhoudingen zijn destijds samen gelegd. Wij wilden graag een tuin waar we het jaar door optimaal van konden genieten. Het belangrijkste waren de functionele elementen. De hele tuin gebruiken.

We hebben alle werkzaamheden zelf uitgevoerd. Hij is rustig, licht, groen, geeft geborgenheid en is toch overal spannend. Achter iedere struik, voorbij ieder hoekje, daar gebeurt iets. Deels door het bestratingsplan, de beplanting en door de creatieve freubels. Een paar spiegels en een watertafel voegen daar een extra element aan toe.
Hij is klein maar fijn!

Met gepaste trots mogen we meedelen dat onze tuin in de juni-uitgave 2024 van het landelijke tijdschrift van Groei & Bloei staat/komt te staan.

We nodigen u van harte uit om samen met ons gezellig bij te praten over de mogelijkheden bij een LANDGOEDJE VAN MADURODAMFORMAAT.
Parkeren van uw auto kan aan het begin van de straat.

Adres: Yolanda en Herman Effing, Kievitstraat 16 (woonerfje), Overasselt

 

Tuin Balgoy, “De Holtsehoek”

Open zaterdag 15 en zondag 16 juni van 11.00 – 17.00 uur

De tuin is vooral een hobby-boomgaard met daarin een pad door de tuin. Er is van alles te zien. Zo zijn er diverse oude landbouwvoorwerpen tot kunst verheven. Daarnaast vind je op de wandeling diverse spreuken op bordjes. Onderweg zie je de diverse fruitbomen, notenbomen en bessenstruiken, een maasheggenvlechtheg en een mini wijngaard. Er is een Jeu de Boules-baan en een schaakbord. Sinds kort is er een kas met daarin een begin van opkweek van planten voor de aan te leggen moestuin.

De naam van de buurtschap is: De Holtsehoek. 

Graag parkeren bij de inrit en bij de hooiberg (daarachter is een ruime parkeerplaats). Er zijn toiletten aanwezig. Op het koffie- en theeterras onder de veranda kun je een consumptie nuttigen. 

Adres: Yvon en Rudie van Haren, Houtsestraat 12, Balgoy

website De Holtsehoek - Bed en Breakfast Balgoy - Home

Tuin Hernen, “De Meulenhof”

Open zondag 16 juni van 11.00-17.00 uur

De tuin (tegenover kasteel Hernen) is een verzameling planten rondom de woning.
De tuin is ongeveer 350 m² groot.
Maar met onze hobby kippen diverse rassen en kweken ( kleinschalig) van diverse vaste planten o.a. pioenrozen een aardig geheel.
De planten worden ook verkocht.
Er is gratis koffie of thee verkrijgbaar.

Adres: Hans en Hennie van Kerkhof, De Dreef , 6616 AX Hernen

Tuin Dreumel, “ Nieuw Robbekampen”

Open zondag 16 juni van 11.00-17.00 uur.

Entree € 4,00 voor de Stichting Moeder en Kind, inclusief koffie/thee.
Er is een toilet aanwezig.

Deze tuin is ongeveer 15.000 m2 groot, in 2012 aangelegd in landschapsstijl, met 3 grote vijvers en organische plantstroken en -vakken.
De tuin is begaanbaar via brede graspaden. Naast vaste planten en veel bodembedekkers is er een grote collectie houtige gewassen waaronder een aantal zeldzame boomsoorten. Op de website vind je onder publicaties een 5-tal artikelen die geplaatst zijn in een landelijk bijenblad. Hier vind je veel informatie over de werkzaamheden in de tuin.
Ook is er een lijst van alle voorkomende planten in de tuin.

Om 13.00 uur is er een rondleiding, waarbij het e.e.a. verteld wordt over de bijzondere bomen in de tuin.

Op onderstaande data is het ook mogelijk de tuin te bezoeken:
Zondag 21 juli, 18 augustus, en 15 september 2024.

Adres: Elly en Jan van Egmond, Rooysestraat 49, Dreumel
websitewww.robbekampen.nl