Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Overasselt, tuin “Panta Rhei”

open zaterdag en zondag

Wij genieten volop van onze tuin, net als de vogels, kikkers, vlinders , bijen etc.  Alles is in beweging, alles stroomt: “Panta Rhei” vonden wij een toepasselijke naam voor ons klein paradijsje. De tuin bevindt zich aan 3 zijden van onze half-vrijstaande woning. Onze voortuin is 30 m2 en de achtertuin 160 m2. Er zijn meerdere zitjes, waar je heerlijk kan vertoeven. In ieder jaargetijde bloeien er planten.
Onze tuin ademt een Engelse sfeer uit met veel rozen (meer dan 50 verschillende). Die sfeer komt o.a. terug in het portiekje bij de ingang, waarbij we ons hebben laten inspireren tijdens een van de vakanties in Engeland.
In de voor- en achtertuin hebben we een vijver, een brede variatie van (diverse bijzondere) vaste planten en ook ontbreken bomen niet, bijvoorbeeld de Judasboom en een sierappel.
We proberen variatie aan te brengen met decoratieve elementen, zoals beelden en eigen glas-in-lood en Tiffany werken.

Adres: Thea Peters en Gerard Hemme, Schappeveld 20, 6611 DB Overasselt.

Balgoij, Theetuin en koffiehuis

open op zaterdag en zondag

Bij onze Theetuin en koffiehuis hebben we een avontuurlijke fruitbomentuin. We hebben een heerlijk overdekt terras maar ook in de tuin hebben we diverse zitplekjes. Het is een tuin waar het pad je elke keer weer iets anders laat zien. Het is ook een plek waar mens, dier, natuur en oude historie elkaar in harmonie kunnen ontmoeten. Door de tuin loopt het pad der wijsheid waar de uil je begeleidt om stapsgewijs wijzer en wijzer te worden. Tijdens de open dagen is kruidendeskundige Neel aanwezig om een wandeling door de tuin met u te maken en u te wijzen op bijzondere planten en de door hun soms verborgen krachten. (zie voor tijden onze facebookpagina)
Er zitten nooit genoeg uren in een dag om de tuin perfect klaar te hebben. Dat is misschien wel één van de charmes van onze tuin. Maar als de schemering valt is de tuin klaar.

Adres: Houtsestraat 12, 6613 AC Balgoij

Hernen, tuin Hans en Hennie van Kerkhof

open op zaterdag en zondag

De tuin is een verzameling planten rondom de woning. De oppervlakte is ongeveer  350 m², dus niet groot.
Maar met onze hobby kleindieren (kippen) maakt dit alles bij elkaar tot een aardig geheel.

Rolstoeltoegankelijk, gebruik van toilet mogelijk.

We verkopen planten in pot, zoals pioenrozen, Hemerocallis en Irissen in diverse soorten.
Er wordt (gratis) koffie en thee geschonken.

Hoveniersbedrijf de Meulenhof, De Dreef 1, 6616 AX  Hernen  www.demeulenhof.nl

Dreumel, ‘Nieuw Robbekampen' 

open op zaterdag en zondag

Een indrukwekkende landschapstuin van 15.000 maangelegd in 2012, met slingerende graspaden, doorzichten, 3 waterpartijen, een grote berceau en een perenlaantje. Veel bijzondere houtige gewassen gecombineerd met grote groepen vaste planten en bodembedekkers maken het tot een tuin waar je niet op uitgekeken raakt. Ook zijn er gedeeltes met een bloemenmengsel (veldbloemen) ingezaaid.
Er is ook klein assortiment tuinplanten te koop.

Entree € 3,00 p.p. inclusief koffie/thee. De opbrengst is voor de stichting Moeder en Kind.

Adres: Jan en Elly van Egmond, Rooijsetraat 49, 6621 AJ Dreumel  www.robbekampen.nl

Altforst, Tuin van Chris Janssen Steenberg

open op zaterdag en zondag

De eigenaar, voorheen tuinarchitect, heeft de tuin rond de eeuwwisseling aangelegd rondom een door hem zelf ontworpen huis. Menig tuinontwerp in onder andere Maas en Waal is door hem ontworpen.
Tuin en huis zijn geïnspireerd op de boerderij van zijn ouders die voorheen op deze plek stond. Uitsparingen in de hagen betrekken het open weidelandschap bij de tuin. Door diverse verrassende ontwerpingrepen lijkt de tuin, met een oppervlakte van 745 m2, veel ruimer.
Vormsnoei, symmetrie en hagen, die de zichtlijnen vormen, gecombineerd met een weelderige, losse beplanting in rustige kleuren, maken de tuin het hele jaar door mooi.

Adres: De Legt 9, 6628 AS Altforst