Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Vrijdag 26 juni was het zover, we mochten weer!

Vrijdag 26 juni was het zover, we mochten weer!
Er was een avonduitstapje georganiseerd door Groei & Bloei naar de Tuinen  in Demen. Er waren bijna 40 aanmeldingen! Kennelijk had iedereen weer erg veel zin in een tuinuitje!
Prachtig zomerweer, een beetje benauwd, maar wel heerlijk om door de tuinen te dwalen.
We werden ontvangen met een kopje koffie of thee, even gezellig bijkletsen met veel mensen die je maanden niet hebt gezien, en dan de tuinen in.
Veel bekende en onbekende vaste planten staan in mooie combinaties te bloeien. De combinaties van kleuren zijn soms subtiel, soms uitbundig maar steeds uitgekiend en niet alledaags; het geheel lag er erg verzorgd bij. Er was een route aangegeven zodat je elkaar niet tegen zou komen en dat werkte prima.
En overal staan er rozen die bloeien en geuren, over bogen, in perken of gewoon tussen andere planten in. 
Vooral de witte tuin maakte indruk . Een ronde tuin, omgeven door hoge heggen met witte floxen, campanula’s, vingerhoedskruid, margrieten, prikneus, en een prachtige Californische boompapaver, ofwel Spiegelei.
Na de rondwandeling hebben we nog heerlijk na zitten kletsen met andere tuinliefhebbers, tot het onweer dreigde en erg dichtbij kwam, toen zijn we, heel tevreden huiswaarts gegaan.

Kerstdemonstratie op You Tube

Op vrijdag 6 december 2019 was Marieke Nolsen bij Groei & Bloei Nijmegen om een spectaculaire kerstdemonstratie te geven.

Het was werkelijk een prachtige demonstratie, hieronder de link naar het filmpje. 

www.youtube.com/watch