Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal

Verslag van het ONKB op 12 november 2022 in Eefde

Na 2 jaar uitstel vanwege Corona kon het evenement dit jaar weer plaatsvinden. 22 deelnemers meldden zich hiervoor aan: 20 uitkomend in de klasse “Goud” en 2 deelnemers in de klasse “Brons” Het thema voor deze dag was “OUT OF THE BOX”. De deelnemers in de klasse goud hadden als sub thema “stapelen” en voor de klasse brons was dat “rijgen”.

De deelnemers in klasse goud kregen daarnaast nog een verrassingsopdracht met als thema “FEEST”, waarmee ze moesten starten. Het was weer verrassend om te zien hoe iedereen op eigen wijze inhoud gaf aan de opdrachten.

De uitvoering was heel divers en er werd ontzettend intensief gewerkt. Toen de tijd om was, en de zaal opgeruimd, stond een lunch klaar en brak het wachten aan. De jury nam uitgebreid en weloverwogen de tijd om de scores te bepalen.

De fotografen die tijdens het werkmoment ook al foto’s hadden gemaakt voor een impressie van de dag, gingen nogmaals langs de werkstukken om ze met een mooie achtergrond vast te leggen. Om 13.30 uur ging de zaal open voor publiek en het was meteen duidelijk dat er grote belangstelling was voor dit evenement. Fijn om te zien dat er zoveel mensen op afgekomen waren.

In de grote zaal was het daarna de beurt aan Frits Hoogers om een werkbespreking te houden aan de hand van de getoonde foto’s op groot scherm.

Alle 22 werkstukken en 5 opvallende verrassingswerkstukken werden besproken. Voor de deelnemers was dat echt loon naar werken. Positieve kritiek en goede tips werden aangereikt en dat was voor zowel deelnemers als publiek een mooi leermoment.

Daarna volgden de uitslag en prijsuitreiking.

De uitslag:

Klasse GOUD:

1e prijs: Ria Kikkert, afdeling Ermelo/Putten

2e prijs: Ina Postel, afd.Berkelland/ Haaksbergen

3e prijs: Pytsje Kuiken, afdeling Apeldoorn

Klasse BRONS:

1e prijs: Derrien Beigieneman, afdeling Apeldoorn

2e prijs: Wilma Bunte, afdeling Zutphen e.o.

De "Lochem prijs" werd uitgereikt door loco burgemeester Lex de Goede.

Omdat de puntenscore van de nrs. 1 en 2 in klasse Goud heel erg dicht bij elkaar lagen, reikte Frits Hoogers aan Ria Kikkert én Riky Postel een Golden Ticket voor Gardenista uit, die zij glunderend in ontvangst namen.

We kunnen terugkijken op een hele mooie dag en hopen dat het vanaf nu weer een jaarlijks terugkerend evenement zal zijn.